top of page

ápr. 02., K

|

Budapest

Péter WEILER | Re_Planning

A bizonytalanság tűnik az új normának. Rábízzuk az életünket a technológiára, átadjuk fokozatosan az irányítást a döntéseink felett. Nem olvasunk térképet, nem választunk zenét, sem filmeket és könyveket. Nekünk ajánlják… Állítólag...

Registration is closed
See other events
Péter WEILER | Re_Planning
Péter WEILER | Re_Planning

Time & Location

2024. ápr. 02. 18:00 – 22:00

Budapest, Budapest, Paulay Ede u. 67, 1061 Hungary

About the Event

Szeretettel várunk Weiler Péter | Újratervezés című pop-up kiállításának megnyitóján április 2-án este 18:00 órától.

A megnyitón Csepeli György és Weiler Péter beszélgetnek az AI és a művészet kapcsolatáról. Eltévedtünk, de ebben sem vagyunk biztosak.

A bizonytalanság tűnik az új normának. Rábízzuk az életünket a technológiára, átadjuk fokozatosan az irányítást a döntéseink felett. Nem olvasunk térképet, nem választunk zenét, sem filmeket és könyveket. Nekünk ajánlják… Állítólag személyre lett szabva minden, ami elénk kerül. Nem felszabadító érzés, inkább nyomasztó. Még szűkebbnek tűnik ez a világ, mint ami az internet előtt volt.

Az algoritmusok pedig gyorsan fejlődnek, nem győzzük nekik átadni a pillanatnyi kényelmünk kedvéért életünk eddig általunk irányított területeit. A mesterséges intelligencia feszesebb és hatékonyabb tempót diktál majd a nagy tech cégek és államok céljainak elérésében.

Ha minőségi életre vágyunk, akkor meg kell tanuljunk harcolni az algoritmussal. Hankiss Elemér jelszava soha nem volt aktuálisabb: Merj élni! (Vivere aude!)

A tárlat a MOME doktori kutatásom részeként kerül a közönség elé.

Weiler Péter

A kiállítás április 3 – 6. között látogatható 12:00-18:00 óra között az East of Eden galériában 1067 Budapest Paulay Ede utca 67. szám alatt.

Share This Event

bottom of page